Esittävän taiteen kollektiivi Kaukasus täyttää kymmenen vuotta. 

 

Julkaistu 28.1.2020

Vuonna 2020 Esittävän taiteen kollektiivi Kaukasus täyttää kymmenen vuotta. Juhlimme!

Helmikuussa ensi-iltansa saa Esko Korpelaisen monologi Välitila paukkulan Artium-salissa. Monologissa opettaja vaeltaa omien lähtökohtiensa kautta kohti lähestyvää opetushetkeä ja opettajan työtä. Esitys on Eskon teatteriopettajan maisteriohjelman opinnäytteen käytännön osio.

 

Mikkelin tyttöteatteri, Mikkelin poikateatteri ja Vantaan poikateatteri liittyvät osaksi Kaukasuksen toimintaa. Vantaan poikateatterin ja Mikkelin tyttöteatterin ensi-illat ovat huhtikuussa. Mikkelin poikateatterin ensi-ilta on toukokuussa. Esitykset valmistuvat prosessissa nuorten ideoimana ja heidän omista lähtökohdista. Mikkelin tyttöteatterin vastaavana ohjaajana toimii Esko Korpelainen ja Mikkelin sekä Vantaan poikateattereiden ohjaajana Joonas Veijanen. Ryhmien toiminta jatkuu totuttuun tapaan harrastajatoimintana, mutta tuotanto- ja ohjausvastuu siirtyvät osaksi Kaukasusta.

Aihio on uusi konsepti, joka aloitetaan elokuussa. Aihiot ovat esityslaboratorioita, jotka mahdollistavat taiteellisen tutkimuksen matalalla kynnyksellä. Aihioissa kollektiivi työskentelee yhdessä viikon tai viikonlopun ajan. Esitysdemojen lisäksi työpajat voivat päättyä esimerkiksi taidenäyttelyyn tai yleisökeskusteluun. Tarkoituksena on kehittää Esittävän taiteen kollektiivi Kaukasuksen toimintaa sekä tarjota uusia näkökulmia mikkeliläiselle yleisölle. Aihioita järjestetään vuosittain tai useammin.

Syyskuussa Kaukasus järjestää konserttitalo Mikaelissa Lasten elokuvamusiikin konsertin yhteistyössä Mikkelin kaupunginorkesterin kanssa. Mikaelissa kuullaan suurimpia lasten elokuvamusiikin hittejä muun muassa elokuvista Pinokkio, Aladdin, Autot ja Frozen. Viime vuosina Kaukasus on ollut aktiivinen osa paikallista lastenkulttuuritoimintaa ja elokuvamusiikin konsertti jatkaa tätä linjaa.

kaukasus 10 v

 

Juhlavuosi huipentuu kaukasus 10 v -esitykseen, jonka ohjaa Henri Tuulasjärvi. Esityksen materiaalit perustuvat kollektiivin strategiasuunnittelun prosessiin sekä ajatuksiin kotiseudulle palaavien taiteilijoiden kokemuksista. kaukasus 10 v on dokumenttiteatteri-esitys, joka kysyy itseltään voiko taiteellinen esitys olla itsessään strategiasuunnitelma, visio siitä, miltä kulttuurin tulevaisuus voisi Mikkelissä näyttää? Esityksen ensi-ilta on torstaina 26.11.2020. Esitystä tukee Taiteen edistämiskeskus.

 

***

helmikuu 

 to 13.2. Välitila

huhtikuu
 la 4.4. Mikkelin tyttöteatteri (Siirtyy myöhempään ajankohtaan)

 su 5.4. Vantaan poikateatteri (Siirtyy myöhempään ajankohtaan)

toukokuu
 ke 20.5. Mikkelin poikateatteri (Peruttu)

elokuu
 pe 7.8. Aihio 

syyskuu

 to 17.9. Lasten elokuvamusiikin konsertti

marraskuu

• to 26.11. kaukasus 10 v -esitys

info@kaukasus.fi, 050 512 3113 / minttu tamski, vanha kasarmialue 1 as 2, 50100 mikkeli, y-tunnus: 2785640-7